Utrinki – Pohod na Limbarsko goro 15.10.2022 mladinski odsek

V okviru Planinskega krožka smo se učenci OŠ Preserje v soboto, 15. 10. 2022, podali na prvi pravi planinski izlet na Limbarsko goro. Po dolgem času smo na šoli oživili delovanje krožka, ki se mu je pridružilo kar lepo število učencev.

Izleta smo se udeležili v sodelovanju s PD Podpeč-Preserje, pridružila se nam je tudi skupina učencev Planinskega krožka OŠ Brezovica.

Pot smo začeli pri Gradiškem jezeru. Vreme je bilo sprva malce čemerno, naša volja in motivacija pa popolnima nasprotni. Ko pa smo po poti našli kar nekaj lepih jurčkov in nabrali kostanja za en kostanjev piknik, smo premagovali vzpetine in spuste kot za šalo.

Ker smo postali ponosni lastniki Planinskega dnevnika, smo vanj skrbno odtisnili kar štiri žige, ki smo jih zbrali na poti. Najbolj smo si zapomnili tisti del poti, kjer so nas ob poti pozdravljali številni palčki. Našteli smo jih več kot trideset.

Na vrhu Limbarske gore smo se okrepčali in poigrali, nato pa se po drugi strani spustili do Blagovice. Izleta se je udeležilo tudi nekaj staršev, česar smo bili zelo veseli in jih tudi v prihodnje vabimo, da se nam pridružijo.

V novembru se veselimo izleta na Polhograjsko Grmado.

Andreja Košir – OŠ Preserje;  Foto BoMa

Povezava do več slik z izleta na strani letni plan mladina