Mladinski planinski tabor Koča na planini Razor 1. do 6.7.2024

Letošnji mladinski planinski tabor bomo preživeli na primorski strani Spodnjih Bohinjskih gora, v Koči na planini Razor, na 1315 m. Kočo upravlja PD Tolmin

Koča je imetnica certifikatov Okolju prijazna planinska koča in Družinam prijazna planinska koča.

Od koče in tudi s preostanka planine Razor je lep razgled. Na vzhodu se dvigajo pobočja Žabiškega Kuka, proti jugu pa nam pogled seže od Tolminske kotline in Banjške planote do Tržaškega zaliva. Na zahodu vidimo Matajur in Krnsko pogorje, v bližini pa še Tolminski Migovec. Na severni strani se nad planino Razor nahaja venec Tolminsko-Bohinjskih gora z vrhovi Tolminski kuk, Vrh nad Škrbino, Meja, Rušnati vrh, Vrh Planje, Vrh Krnic in Vogel. Na nekatere od teh se bomo tudi povzpeli. Če se povzpnemo na preval Globoko pod Vrhom Planje, pa smo nagrajeni z razgledom na bohinjsko stran, Julijce s Triglavom in Karavanke.

Planinski tabor bo potekal od 1.7 do 6.7.2024.

Planinski tabor je namenjen mladim planincem, od 2.r. do 9.r. . Število udeležencev na taboru je zaradi finančnih, prostorskih in kadrovskih omejitev planinskega društva zelo omejeno, zato priporočamo, da prijavo oddate čim prej. Pogoj za prijavo je plačana članarina PZS za tekoče leto.

 

Cena tabora je 200 €.

Razliko do celotne tabornine 300 € krije PD Podpeč – Preserje.

Vključuje stroške organizacije, nastanitve v domu, prevoza, stroške oglednih tur, opremo prve pomoči in sredstva za ustvarjalne delavnice.

Prijave do  ponedeljek, 17. 6. 2024

Tabornino poravnate s položnico na transakcijski račun NLB 0205-3001-8554-832 (namen plačila: tabor 24), naslov PD PODPEČ-PRESERJE, Preserje 2, 1352 PRESERJE, najkasneje do 21.6.2024.

Prijavnico lahko dobite pri mentoricah planinskega krožka na šoli, si jo sprintate  ali jo naročite po E pošti pri vodji tabora Rudiju Bevcu:  rudi.bevc@gmail.com, pri katerem dobite tudi vse informacije tel  031 691 891.

PD prijavnica za tabor-Planina Razor 24

 

 Vace