Mladina

 Mentorice, vodniki, vodnice in mladinski voditelji skupin mladih planincev imamo zelo zanimivo, odgovorno, razigrano in srčno poslanstvo. Svoje planinske sposobnosti, predvsem pa izkušnje delimo z najmlajšimi planinci in planinkami občine Brezovica ter tako sooblikujemo njihovo in našo slovensko planinsko zavest. Mlade planince in planinke učimo načinov gibanja in varnosti v gorah, planinskih vrednot, spoznavamo jih z lepotami slovenske narave, veliko pa se zabavamo, seveda aktivno v objemu narave. Z mladimi planinci in planinkami sodelujemo na vseh šolah v občini Brezovica: OŠ Preserje (s podružničnima šolama na Jezeru in na Rakitni) in OŠ Brezovica (s podružnično šolo v Notranjih Goricah).

 

E-OBVEŠČANJE

Če želite, se lahko prijavite aktualna obvestila o naših aktivnostih, pošiljali vam bomo e-sporočila s prijavnicami in podobno, prijavite se lahko z e-sporočilom na mail planinska.sola@gmail.com.

 

Organiziramo:

 

  • mesečne planinske izlete oz. ture
  • krožke na šolah
  • udeležbo na tekmovanju MiG – Mladina in gore
  • poletni mladinski planinski tabor

 

Na planinskih izletih skupaj z otroki raziskujemo zanimive naravne kotičke gorate Slovenije. Spoznavamo zanimive naravne znamenitosti, posebnosti različnih vrst poti, kamnin ter rastja, motorične spretnosti ob plezanju po balvanih in z jeklenicami opremljenih (zavarovanih) planinskih poteh, prijetne naravne zvoke, igrivost ob igri v naravi, spanje v spalnih vrečah (v šotorih in kočah) ter medsebojno solidarnost. Hkrati razvijamo tudi vedno višje fizične in psihične sposobnosti (samostojnost in samozavest), čarobnost večernega tabornega ognja, ustvarjanje planinskih izdelkov (lepljenje ali barvanje naravnih materialov, slikanje na majice, izdelovanje uporabnih razglednic, vezenje zapestnic) in raziskovanja jam ali poti v nočnem času z uporabo čelne svetilke. Naše aktivnosti v sebi nosijo dodano vrednost prijetnega počutja predvsem zaradi medsebojne netekmovalnosti, enakovrednosti in stika s čisto naravo.

Naše aktivnosti v sebi nosijo dodano vrednost prijetnega počutja predvsem zaradi medsebojne netekmovalnosti, enakovrednosti in stika s čisto naravo.

 

Kaj se je dogajalo?

Na video nam je uspelo ujeti tudi delček dogajanja na našem planinskem taboru. Oglejte si filmček, ki so ga posneli naši planinci s pomočjo mentorice Maje:

FOTOGRAFIJE

Poleg videa si lahko ogledate še arhiv starejših fotografij iz izletov in taborov: Arhiv fotografij

Novejše fotografije lahko najdete v galeriji društva, Galerija