Utrinki – mladi planinci na Snežniku 3.6.2023

Mladi planinci PD Podpeč Preserje iz OŠ Preserje in OŠ Brezovica smo se z mentoricami in vodnikoma odpravili v prostrane Snežniške gozdove. Tako smo se v soboto, 3.6.2023 povzpeli na Veliki Snežnik.

V maju nam je zagodlo vreme, zato smo v juniju malo pohiteli in ker so pred nami počitnice zmanjkuje časa. Izhodišče smo imeli v Sviščakih. Prvo smo se slikali s plakatom, saj smo izlet planirali v Tednih vseživljenskega učenja. Potem smo jo mahnili v hrib. Eni malo hitreje, eni malo počasneje. Pa je nekako šlo. Malo godrnjanja, veliko veselja in energije je bilo v zraku. Škoda pa da vreme ni bilo takšno kot smo si ga najbolj želeli. Na zadnjem parkirišču, kjer bi se mogla že dobro videti koča, je bila prikolica naložena z drvmi. Kot dobri planinci, si nas je kar nekaj obtežilo nahrbtnike s po enim polenom, ki smo ga odnesli do koče. Oskrbnik je bil vesel in nas je pohvalil. Nato smo odbrzeli do vrha, kjer smo se zopet slikali. Žal razgledov ni bilo, čeprav bi tako radi videli z vrha morje. Potem pa v kočo na čaj. Dol je šlo hitreje in z vsakim korakom se je vreme izboljševalo. Pred Domom na Sviščakih pa je bilo prav vroče. Še enkrat smo se slikali, tokrat tudi z baloni, odšli do avtobusa in se odpeljali domov.

Pred nami so počitnice. Nekateri mladi planinci bodo odšli na planinski tabor na Koprivno pod Peco, z nekaterimi se bomo ponovno srečali v septembru. Imeli smo se lepo, uživali smo in osvojili kar nekaj vrhov.

Izlet je bil organiziran tudi v okviru akcije »Slovenija planinari«  BoMa

Povezava do več slik iz izleta na Veliki Snežnik na spletni strani mladina