Planinski izlet na Janče 26.11.2023

PD Podpeč – Preserje vabi v nedeljo,   26.11.2023 vse člane društva na Janče.

To je 792 m visok vrh, ki se nahaja med reko Savo in dolino Besnice. Z vrha na katerem je planinski dom je lep razgled na posavsko hribovje, ob zelo jasnem vremenu pa vse do Julijskih Alp in Karavank na severu in zahodu, na jugu pa vse do Snežnika. Janče so znane tudi po kostanju, gobah, jagodah in še čem.

V nedeljo zjutraj se bomo ob 7.00 uri odpeljali iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Do izhodišča v Besnici bomo potrebovali približno eno uro. V vasi Besnica bomo zapustili prevoz in se peš odpravili nekaj po cestah, nekaj po gozdnih poteh na vrh kjer se nahaja planinski dom. Tu bo krajši počitek za okrepčilo in fotografijo, nato pa se bomo po iti poti vrnili v dolino.

Zahteva se primerna obutev in oblačila glede na vremenske razmere.
Pot je primerna za vse planince.
Višinska razlika po poti 525 m.
Čas skupne hoje bo približno 5 ur.

Pridržujem si pravico do spremembe ture.

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

Rok za prijave: četrtek, 23. 11. 2023

Cena izleta: 20 EUR

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.