Planinski pohod po Martinovi poti 19.11.2023

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 19.11.2023 vse člane društva na pohod po Martinovi poti (krožna pot okoli občine Šmartno ob Paki z 8 kontrolnimi točkami).

Mesto odhoda posebnega prevoza bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo čez Trojane do vasi Šmartno ob Paki oz železniške postaje Šmartno ob Paki, kjer bomo začeli naš pohod.

Za železniško postajo je gostišče Malus, kjer je tudi prva kontrolna točka (KT1) in žig .Tu lahko kupimo tudi dnevnike Martinove poti. Od tu, mimo gostišča Jug (KT2), do planinskega doma na Gori Oljki (KT3), bomo hodili 1 uro. Tam se bomo malo spočili in okrepili s kavo ali čajem ter nadaljevali do križa pod Bezgovico (KT4), za kar bomo potrebovali 1,5 ure. Čez vrh Bezgovice (KT5), mimo Pocajtove domačije (KT6), do cerkvice Sv. Antona (KT7) bomo hodili slabi 2 uri. Do zadnje kontrolne točke (KT8) domačije Skorenšek, na slatinskem hribu, pa bomo potrebovali še okoli 1,5 ure. Sledil bo še spust do gostišča Malus (KT1), kjer bomo zaključili naš pohod. Spust bo trajal okoli pol ure. V gostišču si bomo privoščili oddih in po želji tudi okrepčilo, na koncu pa se vkrcali v kombi in se v popoldanskih urah vrnili domov.

Hoje je skupno cca 7– 8 ur. Pot je razgibana. Naredili bomo cca 24 km in 1070 višinskih metrov.

Pot je primerna za vse pohodnike.
Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnem času.

Cena prevoza bo določena naknadno, ko bo izbran prevoznik (okoli 20 eur).

Prijave zbira planinski vodnik Ivan Grizold, tel. 041 349 592 (večerne ure), do zasedbe mest.

Rok prijave : sreda, 15.11.2023

Lepo vabljeni

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«

Mpot