Planinski izlet na Gradiško Turo in Abram 23.4.2023

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 23.4.2023 vse člane društva na pohod na Gradiško Turo 793 m, pa do Furlanovega zavetišča pri Abramu 900 m.

Mesto odhoda posebnega prevoza bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo mimo Razdrtega proti Vipavi, do vasi Gradišče, oziroma kampa Tura nad vasjo Gradišče, kjer bomo začeli naš pohod.

Na Gradiško Turo 793m se bomo povzpeli po poti čez Plaz, za kar bomo potrebovali okoli 2 uri. Če bo ozračje dovolj čisto si bomo na vrhu lahko ogledali Vipavsko dolino, Trstelj, Čaven in Golake. Vzpon bomo nadaljevali do Furlanovega zavetišča pri Abramu 900m, za kar bomo potrebovali še slabo uro. Tam si bomo privoščili daljši počitek in se po želji tudi okrepčali. Sestopili bomo po poti čez Konja, kar bo trajalo okoli 3 ure. Na izhodišču, v Gradišču, se bomo vkrcali v kombi in se v popoldanskih urah vrnili domov.

Hoje je skupno cca 6 ur. Pot je razgibana. Naredili bomo cca 700 višinskih metrov.

Pot je primerna za pohodnike s primerno fizično kondicijo.
Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnemu času.

Cena prevoza je 20 EUR

Prijave zbira planinski vodnik Ivan Grizold, tel. 041 349 592 (večerne ure), do zasedbe mest.

Rok prijave : četrtek, 20.4.2023

Lepo vabljeni

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«

Abram