Ostri vrh, Baba, Zavrate, Govško brdo 17.11.2019

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo, 17. 11. 2019 na Ostri vrh, Babo, Zavrate in Govško brdo.

 

“Vsi ti vrhovi spadajo v greben, ki vodi od Mrzlice do Laškega. Na eni strani je dolina reke Savinje, na drugi dolina Rečice, ki se v Laškem zliva v Savinjo. Iz te doline vodijo poti na Bohor, Mrzlico, Tolsto, Gozdnik…”

 

Odhod v nedeljo zjutraj je: AP Preserje ob 07 uri.

Ustavili se bomo v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Ob Savi se bomo peljali skozi Hrastnik do našega izhodišča na Kalu pod Mrzlico.

Preko Ostrega vrha se bomo podali podali na Babo, nato v Zavrate in naprej na Govško brdo. Tu se bomo odločili po kateri variant se bomo odpravili proti dolini.

Za pot do Govškega brda bomo potrebovali približno 3 ure. Za spust v dolino pa bomo potrebovali od 1- 2,5 ure, odvisno za katero varianto se bomo odločili.

 

Cena izleta za člane je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in 041 795–006, v večernih urah.

Rok za prijave je do četrtka,  14. 11. 2019.

 

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnik

 

VABLJENI