Mala Mojstrovka 27.9.2020

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 27. 09. 2020 na Malo Mojstrovko.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 6-ti uri iz Preserja.
Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.
Peljali se bomo do Vršiča, kjer bomo zapustili prevoz in se po Hanzovi poti podali na Malo Mojstrovko. Sestopili bomo po južni, meliščni poti nazaj do Vršiča. Skupne hoje je dobre 4 ure in pol, do 5 ur z oblačenjem plezalnega pasu. Od tega za gor dobri 2 uri in pol, za dol pa dobri 2 uri.
Od tehnične opreme je obvezna čelada, plezalni pas ter samovarovalni komplet.
Tura, oziroma pot je za gor zelo dobro zavarovana, tehnično srednje zahtevna in primerna za kondicijsko pripravljene planince.
Priporočam, da ima vsak udeleženec še standardno opremo: gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Malica je iz nahrbtnika. Po dogovoru, oziroma, če bo to želja udeležencev ture, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni koči ali gostilni na popoldanskem kosilu.
Domov se bomo vrnili v nedeljo večernih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceni je vštet samo prevoz. Obvezno s seboj imeti tudi osebno izkaznico, komplet prve pomoči in planinsko kartico s plačano članarino za tekoče leto ter zaščitno masko, če bi jo slučajno kdo zahteval.

Prijavite se lahko do četrtka, 24. 09. 2020 na tel. številko 041 502 897 GORAN
Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.