Hleviška planina 15.3.2020 – odpovedano

PD Podpeč – Preserje vabi 15.03.2020 na 908 m visoko Hleviško planino, kjer se nam odpre lep razgled proti Golakom.

Odhod bo v nedeljo ob 7 uri iz avtobusne postaje v Preserju.
Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo mimo Logatca v smeri Idrije vse do Divjega jezera, ki je naše najgloblje jezero. Tu bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali v smeri Hleviške planine. Pot, ki je sprva položna, nato pa se strmeje vzpenja nas vodi mimo razgledne Prižnice do kmetije Zagrebenc. Od tu se vzpnemo na 763 m visok Čekovnik. Od tu se spustimo na manjše sedelce, ter preko neizrazitega vrha nadaljujemo do Koče na Hleviški planini. Od nje do vrha je še približno 20 min. Na vrhu bo krajši počitek za žigosanje in fotografijo. Potem se bomo vrnili do koče, kjer si bomo privoščili okrepčilo. Sledi povratek v Idrijo, za kar bomo potrebovali približno 1 uro in 30 min.

Pot je lahka in primerna za vse udeležence.
Višinska razlika: cca 570 m.
Višinska razlika po poti: 650 m.

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891
Rok za prijave: četrtek 12.03. 2020

Cena prevoza : 15 EUR

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer.

Vabljeni

Vabljeni Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«. PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje.