Dalmatinska Zagora in otok Vis – 6 dni

1. DAN: torek, 29.04.2014
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Karlovca in Slunja ter naprej, skozi NP Plitvička jezera – do Knina, kjer naredimo postanek za sprehod in ogled znamenite Kninske trdnjave. Po osvežitvi vožnja do Sinja, na daleč znanega po tradicionalni manifestaciji – viteški igri »Sinjska alka«, ki je od leta 2010 pod zaščito Unesca. Sprehod po mestu, nato vožnja do Livna. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: sreda, 30.04.2014
Po zajtrku vožnja do vasi Zastinje (810m), izhodišča za predvidoma uro in pol dolg sprehod do planinskega doma Kruzi (1265m), kjer nas bodo pričakali planinci iz PD Cincar. Po krajšem druženju vrnitev v Livno (2 uri hoje). Večerja in nočitev.

3. DAN: četrtek, 01.05.2014
Po zajtrku odhod iz Livna in vožnja do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Vis in nastanitvi sledi krajši sprehod po mestu. Večerja in nočitev.

4. DAN: petek, 02.05.2014 (4 ure hoje)
Zajtrk. Vožnja do cerkvice Gospa od Planice, kjer zapustimo avtobus in nadaljujemo peš do (približno uro hoje oddaljene) »Titove špilje«, ter naprej (dodatna ura) do kapelice Sv. Duha (564m), od koder se ponuja lep razgled na Komižo in celi otok. Spust v Komižo, osvežitev in vrnitev v Vis. Večerja in nočitev.

5. DAN: sobota, 03.05.2014 (4 ure hoje)
Po zajtrku vožnja do Komiže od koder kjer se z ladjico odpeljemo do otoka Biševo. Ogled »Plave špilje« in (če bodo vremenske razmere dopuščale) sprehod do zaliva Porat, s krajšim postankom v vasi Polje za degustacijo znanega vina Plavac. Okoli poldneva vrnitev na Vis in sprehod (približno ura hoje) do planinskega doma »Sv. Andrija« (267m). Po osvežitvi in krajšem druženju s kolegi iz tamkajšnjega planinskega društva se bomo preko Vino polja vrnili nazaj v mesto. Sprehod in ogled zanimivega muzeja, v sklopu katerega se nahajajo tri zbirke: arheološka, etnografska in kulturno-zgodovinska. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. DAN: nedelja, 04.05.2014 (1 ura hoje)
Zgodnji zajtrk in slovo od gostiteljev. Trajektna vožnja (predvidoma ob 07.30) do Splita. Po izkrcanju (predvidoma ob 10.00) sledi ogled mestnega središča (Dioklecijanova palača, riva, mestna tržnica,…), nato vzpon na Marjan. Osvežitev. Vožnja z vmesnimi postanki proti Sloveniji. Prihod v večernih urah.

CENA: 219€ (pri udeležbi min 45 oseb)
Cena vključuje:
- avtobusni prevoz,
- 5x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,
- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.
Predvidena doplačila na licu mesta:
- turistična pristojbina v vrednosti 2KM/dan/oseba
- turistična pristojbina v vrednosti 7HRK/dan/oseba.
Doplačilo po želji:
- enoposteljna soba: 10 €/dan
- vožnja z ladjo na otok Biševo in vstopnina v Plavo špiljo – 140 HRK.

PRIJAVITE SE NA tel. 041 795-006 v večernih urah. Ob prijavi morate plačati varščino v znesku 100 EU. Rok za prijave je do zasedbe mest.

Aranžma se opravlja preko Turistične agencije BALKANIKA, Moše Pijade 41, 2000 Maribor.