Utrinki s pohoda na Lepenatko in Veliki Rogatec 15.6.2014

Nedeljo smo začeli z vožnjo preko prelaza Črnivec skoraj do Gornjega Grada, kjer smo zavili proti Svetemu Lenartu. Na parkirišču pod cerkvijo je bilo izhodišče našega pohoda.

Za začetek smo začeli s hojo proti Lepenatki, kjer nas je na vrhu pričakala čreda krav, ki se je spraševala kaj moti njihov jutranji počitek. Ker jih nismo hoteli preveč motiti smo nadaljevali proti dolini, do sedla Kal, kjer nas je čakal drug, zahtevnejši vzpon na Velikega Rogača.

Pred vstopom v plezalni del smo si nadeli čelade, pospravili pohodne palice in se zagrizli v strmo skalnato s travo poraščeno pobočje. Kmalu smo prilezli na greben z lepim razglednikom. S pomočjo klinov preplezamo še najnevarnejši del poti, po grebenu preidemo v gozd in kasneje po pogorišču po strmi kamniti poti do vrha. Vrh Veliki Rogatec 1557 m  je obeležen z lepim lesenim križem z zvončkom in nudi lepe poglede proti Lepenatki, na Kranjsko reber , Veliko planino, osrednje Kamniško Savinjske Alpe, Raduho, Menino planino, po Štajerski.

V dolino smo se spuščali po lažji vzhodni grebenski poti skozi gozd do planine Zgornji Špeh  in jo »zašpilili« pri Svetem Lenartu.

 Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija  

 Več slik na povezavi :  Lepenatka, Veliki Rogatec