Škrlatica in Razor 30.6.2018

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v soboto 30. junija in v nedeljo 1. julija 2018 na Škrlatico (2740 m) in Razor (2601 m).

Odhod bo v soboto zjutraj ob 3.30. uri AP Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Peljali se bomo do Aljaževega doma v Vratih, kjer je izhodišče za našo turo. Od tu se bomo odpravili do bivaka na Rušju in naprej na vrh Škrlatice (cca 7 ur hoje). Na vrhu se bomo razgledali po okolici in imeli daljši počitek z malico iz nahrbtnika. Po sestopu s Škrlatice bomo pot nadaljevali proti Rdeči škrbni in na vrh Dolkove špice (2591 m). Med potjo proti Pogačnikovem domu na Kriških podih bomo osvojili še vrh Križa (2410 m). Z vrha Škrlatice do Pogačnikovega doma, kjer bomo prespali, bomo potrebovali cca 6 ur. Po zajtrku se bomo odpravili na vrh Razora (cca. 2 uri), kjer bo počitek za razgled in malico iz nahrbtnika. Med sestopom bomo zavili še na Planjo (2453 m). Nato bomo sestopili do Pogačnikovega doma in po počitku pot nadaljevali proti Dovškim vratcom ter čez Sovatno sestopili do izhodišča (cca. 4 ure in 30 minut).

Pot je zelo zahtevna.

Malica v Pogačnikovem domu in iz nahrbtnika.

Potrebna oprema:

- čelada,

- plezalni pas,

- komplet za samovarovanje,

- cepin, dereze (zaradi morebitnih večjih snežišč),

- čelna svetilka.

Domov se bomo vrnili v poznih večernih urah.

Rok za prijave je sreda, 27. 6. 2018

Izlet bo vodil planinski vodnik Niko Bertoncelj.

Prijave zbira Niko Bertoncelj na mobi 041 994 011 (v večernih urah) ali po elektronski pošti niko.bertoncelj@gmail.com. Cena izleta je 20 EUR.