Kolovrat 1.3.2020 – odpovedano zaradi napovedi slabega vremena

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 1.3.2020 vse člane društva na raziskovanje grebena Kolovrata nad Sočo.

Na Kolovratu je v času prve svetovne vojne italijanska vojska zgradila obsežen sistem tretje obrambne črte, del te je danes urejen v muzej na prostem.

Mesto odhoda posebnega avtobusa bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo v smeri Nova Gorica skoraj do Kobarida. V naselju Idrsko se zapeljemo v Livek in v Nebesih izstopimo. Peš osvojimo najvišji vrh pogorja, Kuk (cca 1 ura). Nato sledijo Nagnoj, bivak Zanusso, Trinški vrh, Na gradu, Platena in spust na prelaz Solarji. (cca 2 uri), kjer nas bo čakal prevoz.

Ogledali si bomo Muzej na prostem Kolovrat  (https://youtu.be/wOpAH4lhc5o) , hodili po kavernah in strelskih jarkih. Če bo vreme naklonjeno bomo tu ujeli čudovite razglede, ki se raztezajo od Kaninskega, Krnskega pogorja do Furlanske nižine in Jadranskega morja.

Na koncu pohoda se odpeljemo do turistične kmetije z degustacijo primorskih dobrot

Pot je lahka in primerna za vse udeležence.
Cena prevoza je 15 EUR

Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure),    do zasedbe mest.

Rok prijave : četrtek, 27.2.2020

Lepo vabljeni na planinski potep

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«. PZS jo ponuja za 14,50€. Možno naročilo preko PD Podpeč-Preserje.

Kolovrat 1