Stenar 21.6.2020

PD Podpeč – Preserje vabi v nedeljo,  21.06.2020 vse člane društva na 2501 m visok Stenar. To je lep razgledni vrh v Triglavskem pogorju z lepim pogledom na severno Triglavsko steno, Razor, Škrlatico in…

Odhod v nedeljo zjutraj je ob 04 uri iz avtobusne postaje Preserje.

Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici.

Od tu se bomo odpeljali do Aljaževega doma v Vratih kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali v smeri Triglava, Stenarja in Kriških podov, mimo spomenika padlim partizanom gornikom. Nadaljevali bomo skozi bukov gozd do vznožja Sovatne. Od tu naprej je pot vse bolj strma. Pripelje nas do kratkega, rahlo izpostavljenega dela kjer je posebno v mokrem potrebna večja previdnost. Sledi vzpon po gruščnatem terenu, ki vodi do skalnega skoka preko katerega se povzpnemo s pomočjo varoval. Nad skokom se pot nekoliko položi. V nadaljevanju prečimo melišče od koder imamo lep pogled na okoliške vrhove in dolino Trente. Od tu naprej se pot ponovno strmo vzpne preko skalnatega pobočja, kasneje pa se ponovno položi. Čaka nas še približno 15 min. hoje po vršnem pobočju gore, ki nas pripelje na vrh.

 

Višinska razlika: 1486 m

Višinska razlika po poti:1500 m.

Čas skupne hoje bo približno 10 do 11 ur hoje .

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

Rok za prijave: četrtek 18.06.2020

 

Cena izleta: 15 EU

                                                                                                                               Vabljeni

Obvezna oprema : zaščitna maska

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih  razmer ali zaradi organizacije prevoza (korona virus)

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.