Mladinski planinski tabor

Letošnji mladinski planinski tabor bomo preživeli na dobrih 1000 m visoki Vojskarski planoti nad Idrijo. Utaborili se bomo v najvišje ležeči vasi na Primorskem, v CŠOD na Vojskem. Planota nudi v vseh letnih časih mnogo nepozabnih doživetij. Z nje se odpre čudovit pogled na okoliške hribe, visoke gore in obsežen Trnovski gozd. Izreden je pogled z razgledne točke Hudournik. Posebna naravna znamenitost je potok Gačnik in njegovih 14 slapov, ki jih le-ta tvori pri svojem strmem spustu proti dolini Trebuščice. V bližini je zelo dobro ohranjena Tiskarna Slovenija.

KAJ VSE NAS TAM ČAKA?

  • izleti, pohodi, ture,
  • spoznavanje geografskih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti kraja in okolice,
  • osvajanje in poglabljanje planinskega znanja,
  • družabni večeri,
  • ustvarjalne delavnice, družabne igre,
  • orientacija,
  • :-)

Cena tabora je 140 €.

Razliko do celotne tabornine krije PD Podpeč – Preserje.

Vključuje stroške prehrane in prevoza, organizacijo in prevoz taborne opreme, stroške oglednih tur, opremo prve pomoči in sredstva za ustvarjalne delavnice.

 PLAČILO TABORA

Tabornino poravnate s položnico na račun NLB 0205-3001-8554-832 (namen plačila: za tabor), naslov PD PODPEČ-PRESERJE, Preserje 2, 1352 PRESERJE,

najkasneje do 22.6.2018.

Prijavnico lahko oddate v tiskani verziji mentorici na šoli ali jo pošljete skenirano po E pošti na : rudi.bevc@gmail.com

KOMU JE PLANINSKI TABOR NAMENJEN ?

Med najpomembnejše planinske vrednote sodijo vzpodbujanje gibanja in zdravega življenja, varstvo gorske narave in odgovornost, povezana z izvajanjem planinstva.

Prav zaradi te tretje postavke je letošnji planinski tabor namenjen mladim planincem, od 1.r. do 9.r. dalje.

Število udeležencev na taboru je zaradi finančnih in kadrovskih omejitev društva zelo omejeno, zato priporočamo, da prijavo oddate čimprej.

Vabimo vas, da izpolnite prijavnico vsi, ki si z nami želite pod objem gora.

 

UŽIVAJTE!

Mentorji, vodniki in MV-ji

Informacije pri vodji tabora:

Rudi Bevc

Prijavnico najdete tukaj.