Planinski izlet na Storžič 9.6.2024

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 09.06.2024 vse člane društva in ostale planince na izlet na Storžič (2132 m).

Mesto odhoda posebnega prevoza bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.
Peljali se bomo v smeri Jezerskega, čez Preddvor, do vasi Mače in do parkirišča nad omenjeno vasjo (600 m), kjer bomo začeli našo turo.

S parkirišča gremo v smeri Kališča, do doma na Kališču (1534 m), kjer si bomo privoščili malo počitka. Za ta vzpon, predvsem po gozdu, bomo potrebovali okoli 2 uri in 30 minut. Nadaljujemo večinoma po grebenskih poteh na vrh Storžiča (2132 m), katerega dosežemo v 2 urah. Na vrhu, pri križu, se bomo malo spočili, si ogledali sosednje vrhove, se fotografirali, žigosali in se okrepčali s hrano iz nahrbtnika. Sestopali bomo po isti poti do doma na Kališču, potem pa po drugi do zavetišča v Hudičevem borštu (1328 m) in parkirišča nad vasjo Mače, za kar bomo potrebovali okoli 3 ure. V domu na Kališču in zavetišču v Hudičevem borštu si bomo privoščili oddih in po želji tudi okrepčilo, na koncu, na parkirišču, pa se vkrcali v kombi in se v popoldanskih urah vrnili domov.

Hoje je skupno cca 7 do 8ur. Pot je razgibana. Naredili bomo cca 1650 višinskih metrov po poti.

Izlet je primeren za pohodnike s primerno fizično kondicijo in nekaj izkušnjami pri gibanju po zavarovanih planinskih poteh.
Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnem času, priporočljiva je tudi čelada .

Cena prevoza bo objavljena naknadno, ko bo izbran prevoznik (okoli 20 EUR).

Prijave zbira planinski vodnik Ivan Grizold, tel. 041 349 592 (večerne ure), do zasedbe mest.

Rok prijave : sreda, 05.06.2024

Lepo vabljeni

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«