Planinski izlet na Stol in Muzec 22.5.2022

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 22.5.2022 vse člane društva na pohod na Stol (Julijske Alpe – Kobariški Stol) in Muzec.

»Stu« je ozka in razpotegnjena gora z vrhom na 1673 metrih in se nahaja v Breginjskem  kotu, na meji med v Julijskimi Alpami ter Predalpskim svetom. To je najvišja vzpetina v vzhodnem delu Stolovega grebena. Je najdaljši greben v Julijskih Alpah, razteza se skoraj 34 km daleč od Kobarida do Humina (Gemone) v Italiji.

Mesto odhoda posebnega avtobusa bo v nedeljo ob 5. uri – AP Preserje.

Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo proti Kobaridu, od tu proti Breginju, od koder se bomo podali na greben Stola. Prvo bomo odšli na Stol (cca 3 ure), se podali preko Ribežnov na Mali Musc (cca 1,5 ure) in se spustili do Bivaka (cca 20 min). Po želji se bomo povzpeli še na Gabrovec – Veliki Muzec (cca 20 min), se vrnili do bivaka in od tam čez Prekopo v dolino (cca 2,5 ure).

Za pot skupaj bomo potrebovali dobre 8 ur, ter naredili cca 1400 višinskih metrov.

Pot je razgibana, omogoča lepe razglede, polna cvetja, primerna za dobro pripravljene pohodnike. Na poti vzpona ni moč dobiti vode.

Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnem času, vsaj 1,5 l tekočine

Cena prevoza je 20 EUR

 

Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure),  do zasedbe mest.

Rok prijave : četrtek, 19.5.2022 .

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih  razmer.

 

Lepo vabljeni na planinski potep

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«

Greben stola