Planinski izlet na Sauleck 23.7.2022

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 23. 7. 2022 na Sauleck 3085 m Avstrija – Pot prijateljstva.

Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 03 uri – AP Preserje
Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici.
Peljali se bomo mimo Jesenic do predora Karavanke, Beljaka, Spitala, Mallnitza do parkirišča na planini Eggeralm (1493m).

Od tu bomo odšli mimo gostišča Konradhutte (1618m) in nato mimo koče Arthur von Schmid-Haus (2272m) proti vrhu. Od zadnje koče proti vrhu bomo prečkali par snežišč. V vršnem delu pa bo pri hoji potrebno zelo paziti zaradi nestabilnih granitnih plošč. Za pot od parkirišča do vrha bomo potrebovali 4 – 5 ur. Po krajšem počitku in slikanju na vrhu, se bomo nato podali proti našemu izhodišču. Za povratek v dolino bomo potrebovali približno štiri ure. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Tisti, ki ne bodo želeli oditi na vrh, se bodo lahko ustavili pri kateri od navedenih koč.
V kolikor bomo dobili rezervacijo za prenočevanje, bo izlet dvodneven. To vam bomo pravočasno sporočili. O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni.

Cena prevoza : 45 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in mobi 041 795–006 (v večernih urah)
Zadnji rok za prijave je do srede 20. 7. 2022.

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.

VABLJENI

Pozor: Obvezna dobra obutev in cepin!

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«

O PREDPISIH ZA PREHOD MEJE BOSTE PRAVOČASNO OBVEŠČENI.