Planinski izlet na Ponce 29.8.2021

PD Podpeč – Preserje vabi, 29. 08. 2021 vse člane društva na 2250 m Visoko Ponco, ki se nahaja na meji z Italijo. Z nje je lep razgled na italijanske Julijske Alpe, na gore nad dolino Tamar, na Mangart in Jalovec.

Odhod v nedeljo zjutraj ob 5 uri od avtobusne postaje Preserje.
Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici.

Od tu se bomo odpeljali mimo Kranja, Jesenic proti dolini Tamar do parkirišča pri planiških skakalnicah, kjer bomo zapustili prevoz in se peš odpravili do Doma v Tamarju. Hoje do tam bo cca 1 uro. Od tu se bomo odpravili v smeri Jalovca in Ponce. Ko pridemo iz gozda se desno odcepi pot na Srednjo in Visoko Ponco. Pot na Ponce je precej strma in šodrasta ter na več mestih zavarovana z jeklenicami. Za vzpon na Visoko Ponco bomo od doma potrebovali še približno 3 ure. Vrnili se bomo po isti poti.

Pot je zahtevna in je primerna za izkušene planince.
Višinska razlika: 1166 m
Višinska razlika po poti 1250 m.

Čas hoje za vzpon: 4 ure in za povratek pa približno enako.
Priporočena popolna planinska oprema (Čelada, samovarovalni komplet)

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891
Rok za prijave: četrtek 26.08.2021

Cena prevoza je 20 €

Pridržujem si pravico spremembe izleta glede na razmere.

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Prav tako pa je dolžan izpolnjevati zahtevo NIJZ »PCT«.
Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«!