Planinski izlet na Lepo Špičje 21. in 22.8.2021

PD Podpeč – Preserje vabi 21. in 22. 08. 2021 vse člane društva na 2398 m visoko Veliko Špičje, ki se strmo dviga nad dolino Triglavskih jezer. Z njega je lep razgled na okoliške gore, dolino Triglavskih jezer, po dolini Komne, Triglavu in goram okoli njega.

Odhod v soboto, 21. 8. zjutraj ob 06 uri iz avtobusne postaje Preserje.
Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali mimo Kranja in Jesenic do Planine Blato.

Od tu bomo nadaljevali peš preko Planine pri Jezeru in Za kopico do Prehodavcev, kjer bomo prespali v Zasavski koči. Naslednji dan se bomo povzpeli na Malo Špičje. Nadaljevali bomo več ali manj po grebenu do Velikega Špičja, od koder nas čaka spust do Koče pri Sedmerih jezerih, povratek na Planino Blato in vožnja domov.

Pot je zahtevna in je primerna za izkušene planince.

Čas hoje do Prehodavcev cca 5 ur, Od Prehodavcev preko Špičja do Planine Blato cca 9 ur.

Priporočena popolna planinska oprema (čelada, samovarovalni komplet)

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891
Rok za prijave: sreda 18. 08. 2021

Cena prevoza je 30 €

Pridržujem si pravico spremembe izleta glede na razmere.

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Prav tako pa je dolžan izpolnjevati zahtevo NIJZ »PCT«.
Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«!