Planinski izlet na Krasji vrh – sobota 17.9.2022 – odpovedano slabo vreme

Odpovedano zaradi napovedi slabega vremena.

PD Podpeč Preserje vabi v soboto, 17.9.2022  (prestavljeno iz nedelje, 28.8.2022) vse člane društva na Krasji vrh 1773 m.

Krasji vrh se nahaja med Bovcem in Kobaridom na gorskem grebenu Polovnik in je najvišji vrh tega grebena. Vrh je travnat. Z njega je lep pogled proti dolini reke Soče in okoliškim vrhovom. Še posebej izstopajoč je Krn.

Mesto odhoda posebnega prevoza bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo proti Kobaridu, od tu do Drežniških Raven, kjer bomo, v kolikor bo cesta prevozna, pod Planino Zapleč začeli naš pohod. Od tu do vrha je dobre 2 uri hoje, sicer pa od korita 3 ure.
Pot ni zahtevna, ponuja pa veliko zanimivosti, predvsem ostalin prve svetovne vojne. Po razvajanju na vrhu se bomo spustili nazaj do naše izstopne točke.
Prepeljali se bomo pod vas Drežnico, se navezali na Pot miru, ki nas bo pripeljala do slapa Kozjak. Skrivnosten, v kamnito dvorano ujet slap Kozjak, je po mnenju mnogih najlepši slap v Sloveniji. Od tu bomo preko brvi čez Sočo odšli do kostnice nad Kobaridom, kjer bomo končali našo naravoslovno, zgodovinsko pot. Za ta del bomo rabili cca 2 uri.

Za pot skupaj bomo potrebovali 6 – 8 ur, ter naredili cca 900 višinskih metrov.
Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnem času, vsaj 1 l tekočine

Cena prevoza je 20 EUR

Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure), do zasedbe mest.

Rok prijave : četrtek, 15.9.2022 .

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede vremenskih razmer.

Lepo vabljeni na planinski potep

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«

KRvrh2slap KRvrh3brv

Izlet vklopljen v vseslovensko akcijo

20-slovenija-planinari_1