Planinski izlet na Košutico 18.6.2023

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 18.6.2023 vse člane društva na pohod na Košutico 1968 m, imenovano tudi Ljubeljska Baba.
Je razgledna gora, ki se nahaja severno od zahodnega grebena Košute. Z vrha, je lep razgled po osrednjem delu Karavank. Najlepše pa se vidi bližnji Veliki vrh.

Mesto odhoda posebnega prevoza bo v nedeljo ob 6. uri – AP Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo do mejnega prehoda Ljubelj, kjer bomo začeli hoditi. Šli bomo po stari ljubeljski cesti do koče na Ljubelju, potem po avstrijski strani na mejni greben. Pot do pašnika Grunt ni strma, v pomoč nam je lestev, so pa strma pobočja po katerih bomo hodili. Potem pot postaja strmejša in širša, dokler ne pridemo na vrh, do katerega bomo rabili cca 3 ure. Vračali se bomo proti Planini Korošica, kjer se bo možno, če bo pastirska koča odprta tudi okrepčati. Sledil bo spust do Vrančka, kjer nas bo čakal prevoz.

Za pot skupaj bomo potrebovali okrog 6 ur, ter naredili cca 1000 višinskih metrov.
Pot je razgibana, omogoča lepe razglede, polna cvetja, primerna za vse pohodnike.

Obvezna oprema : planinski čevlji, obleka primerna letnem času, tekočina

Cena prevoza je 20 EUR

Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure), do zasedbe mest.

Rok prijave : četrtek, 15.6.2023 .

 

Lepo vabljeni na planinski potep

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«