Utrinki z Lubnika, 24.11.2019

Dež kroji usodo novembrskih planinskih pohodov. S PD Podpeč Preserje smo navkljub neugodni vremenski napovedi vztrajali in v nedeljo, 24.11.2019 odšli na Lubnik.

Pot smo začeli pod Škofjeloškim gradom. Nadaljujemo čez neizrazit vrh Krancelj do ceste za Gabrovo in Breznico. Odločimo se za pot proti Staremu gradu, ki pa je le še senca preteklosti. Razvaline, kjer je bila včasih rezidenca škofov. Mastna pot po gozdu, en del po strugi potoka nas pripelje do zaselka Gabrovo. Od tu dalje je bolj kamnito, s precej zlizanega kamenja. Dež nam prizanaša, ne pa meglice in rosa. A z višino nekako pričakamo vsaj malo sonca. Smo nad gmoto meglenih oblakov. Prav veseli smo koče na Lubniku, 1025 m. V tem času je čez vikende odprta, tako da je sprejele ta dan že kar nekaj gostov. Toplo je, imajo dobro ocvirkovo potico in flancate. Kakšno uro nas je gostila, nato pa smo odšli v dolino po drugi poti, na Sušo.

Dan smo zaključili kar hitro. Smo se vsaj sprehodili. Naslednjič pa v boljših pogojih višje. BoMa

Z enim klikom do slik z Lubnika

začetekrazgledna ploščad na Krancljurazvaline Starega graduin Gabrovemmi vztrajnipred domom na Lubnikugasilska na vrhurazgled z vrhačakanje na kombi