Utrinki z Javornika in Čelkovega vrha 23.12.2018

Planinsko leto smo kot običajno tradicionalno zaključi z zimskim pohodom na Javornik nad Črnim Vrhom. Obiskali smo ga v nedeljo, 23.12.2018.

Letos so nas organizatorji prehiteli, tako da smo skoraj sami z vrha uživali na soncu in razgledih po bližnjih in daljnih vrhovih naše lepe Slovenije in sosednjih držav, pod nami pa se je razprostiralo morje megle. Lep zasnežena, ne preveč strma pot nas je vodila najprej na Čelkov vrh 1106 m. Nato smo se spustili, obšli Habatov vrh in se povzpeli direktno do stolpa na Javorniku 1241 m.  Seveda smo se povzpeli nanj, se pod njim fotografirali in spustili do Pirnatove koče.  Ker je najbolj je dišalo po »špehovki« smo jo morali poizkusiti. Popili smo še »čajček«, naš božiček pa je obiskovalcem planinske koče razdelil bombone.

To je bil uradno letošnji zadnji pohod, zato se nismo preveč utrudili s hojo.  Izkoristili smo še priliko za druženje na kmetiji odprtih vrat in se nato s polnimi želodci odpeljali proti domu.

Vsem varen korak v novem letu. BoMa

Fotografije vidne na povezavi : Javornik, Čelkov vrh

Začetek potiprvi postanekpočasen dvig nad “morje”gasilska na Čelkovem vrhuJavornik, prvi z levepogled nazajpogled daleč naprejpod vrhom Javornikapod stolpomskupaj z “božičkom”na vrhugasilskaPirnatov domznanilec pomladi