Utrinki z Grosupeljske planinske poti 4.4.2018

Veterani smo se v sredo, 4.4.2018 zopet podali na Grosupeljsko pot. Tokratna etapa nas je vodila iz Čušperka na Stari grad, nato na Limberk  ter preko Predol in Zavrha do Spodnje Slivnice.

Sredino jutro ni bilo nič kaj pomladno. Prišlo nas je šest. Odpeljali smo se do vasi Čušperk in si še skrajšali pot do osamljene domačije pod ruševinami Starega gradu. Pozdravila sta nas domača psa in lastnica. Prijazno nas napoti proti vrhu. V tem delu je pot precej strma in polna podrtih dreves.  Ruševine gradu zgledajo kar strašljivo, tako da prav dosti časa nismo bili na vrhu  (https://sl.wikipedia.org/wiki/Grad_%C4%8Cu%C5%A1perk). Ker bi po markirani poti morali precej preplezovati drevesa, se vrnemo in nadaljujemo po kolovozu na Limberk. Vrh smo osvojili kar po svoje, saj se nam je pot nekam skrila. Na njem so vidni ostanki naselja iz halštatskega obdobja. Nato smo se gibali naprej le še dol in z rahlimi dvigi in spusti po gozdu.

Precej kraška pokrajina z ne preveč obiskovalci, če ne štejemo medveda s katerim se na srečo nismo srečali. Končali smo v okrepčevalnici v Spodnji Slivnici. 

BoMa

Do slik pridete na povezavi :  Grosupeljska pot

Naša mala četaGrosupeljska potrazvalinevečinoma po gozduostanki Halštatskega naselja na Limberkukraška pokrajinapred vasjo Predoleobnovljena graščina v Zavrhu pred Spodnjo SlivnicoBoMa

Grosupeljska planinska pot