Utrinki z Blegoša in pohoda v neznano 6.1.2019

S PD Podpeč Preserje smo novo leto začeli s tradicionalnim prvo januarskim obiskom Krima, zares pa smo na dan obiska treh kraljev, 6. januarja 2019 osvojili Blegoš.

Lep dan nas je izvabil na sonce v gore. Ker pa je zima, je varneje hoditi po nižjih vzpetinah, če se da čim bolj razglednih. Blegoš 1562 m visoka gora, ki se nahaja med Selško in Poljansko Soro je bil vsekakor primeren za to. Snega ni bilo veliko, na delu kjer je ostal je bil zelo pomrznjen in zahteval uporabo malih derezic. Vrh običajno prepišen, a z zelo lepimi razgledi. Kmalu smo poiskali zavetje v bližini doma, kjer se je porodila ideja oditi še kam – v neznano. Predlog je padel na plodna tla, časa je bilo dovolj, tako da smo odšli še na malo nižjo Goro – Malenski vrh. Najbolj poznana je po znamenitem filmu, Cvetje v jeseni, kjer so se snemali določeni prizori. Vsekakor pa so to kraji pisatelja Ivana Tavčarja. Ker je sonce še kar vztrajalo in je ostalo še dovolj moči, smo jo mahnili še iz Svetega Tomaža nad vasjo Praprotno na Lubnik nad Škofjo Loko.

Škoda bi bilo ne izkoristiti res lepega zimskega sončnega dneva in uživati v dobri planinski družbi.  BoMa

Fotografije prispevala Zlatko in Marijan.

Fotografije na povezavi :  Blegoš

nekje na začetkupod vrhomzima na vrhu“gasilska”spust h kočisončki pred kočopogled na Blegoš z Gore – Malenski vrhGora – Malenski vrhin pohod v neznano