Utrinki veteranov s Kočevske planinske poti 8.5.2019

Komaj smo v mokrih majskih dneh našli sončen dan. Veterani smo imeli srečo in v sredo, 8. 5.2019 raziskovali na Kočevski planinski poti vrhove od Jelenovega studenca do Jasnice.

Peto leto zapovrstjo že hodimo po Kočevski planinski poti. Odpeljali smo se do Koče pri Jelenovem studencu nad Kočevjem. Ni prav veliko obiskovalcev te poti, še največ je gozdarjev. V samem osrčju je še veliko podrtih dreves, tako nastane na nekaterih delih zmeda s prehodnostjo. Večje živali s kočevskega se nas izognejo, kar precej glasne pa so ptice. Hoja je prijetna, barve sveže pomladne. Kmalu pridemo do vrha Ledenik, ki je s svojimi 1068 m najvišji vrh gozdnega grebena Stojna.  Po spustu, hoji po vlakah, gozdnih cestah, stezah, preko podrtega drevja počasi prispemo do Slovenskega vrha 1048 m. Žal razgledov ni, je pa na njem antenski stolp. Po krajšem postanku je sledil daljši 500 metrski spust v dolino do Jasnice, kjer smo končali pohod.

Na poti nismo srečali kočevskega medveda, zato smo ga šli pozdravit v bližnje gostišče, kjer smo si napolnili želodce in se odžejali. Pot ni težka. Speljana je po gozdnem prostranstvu Kočevskega. Zelo primerna za nabiranje kondicije. Vsekakor pa jo je najbolje prehoditi v dobri planinski družbi.  BoMa

Slike s Kočevske planinske poti

Jelenov studenecŠtempljanje na LedenikuKočevski gozdgozdne koča “bivaki”Slovenski vrhCilj – JasnicaObiskovalec