Utrinki veteranov s Cerka in Firstovega repa 5.4.2017

Pomlad nas je končno izbezala iz domov. Izkušeni veterani PD smo se podali v območje kočevskih gozdov in 5. 4.2017 osvojili Cerk in se podali na sam rob Loške stene, na Firstov rep.

Vozili smo se po nekoč zaprtem območju Kočevske, vse do lovskega doma  Ravne. Od tam pa v gozd, pregrnjen s čemaževo preprogo. Kar strmo je bilo, smo šli počasi in prišli do konca gozdne ceste na Borovški gori. Od tu pa je bil le še sprehod, sicer tik pred vrhom precej strm, do 1192 m visokega Cerka. Najboljših razgledov  sicer ni bilo, je bilo oblačno, kar ni zmotilo našega zadovoljstva. Z vrha smo se skupaj vračali do ceste, nakar je ena skupina odšla proti Firstovem repu, druga nazaj na izhodišče. Pot naprej ni bila naporna, se je počasi spuščala in večinoma se je držala gozdne ceste. Tu je dobro razvejano področje s cestami, ker je tu še veliko lesa, ki ga je potrebno speljati ven. Firstov rep 1002 m leži na robu Loške stene, s katere je lep razgled na prepadno severno steno Borovške gore, na  zgornjo Kolpsko dolino in sosednje hrvaške hribe.

Ker smo bili dovolj hitri, smo se odločili še za ogled Taborske stene s Taborsko jamo. (http://www.zb-kocevje.si/taborska.htm)

Prehodili smo tretjo etapo na Kočevski planinski poti. Zelo zanimivi, veliko premalo obiskani kraji. Smo se imeli dobro, na koncu pa napolnili vrečke s čemažem.

BoMa

Več slik, poklikaj :  Cerk in Firstov rep