Utrinki – veterani na Travni Gori in Kamnem griču 2.11.2022

Toplo novembrsko sonce je  v sredo, 2 novembra 2022 zvabilo veterane PD na pohod od Nove Štifte do naselja Hrib-Loški Potok.

Začeli smo pri Novi Štifti, kjer nas je pot kaj hitro zapeljala v strmino gozda, ki preseka gozdne ceste. Po tleh je bilo polno listja, da smo morali biti previdni, ker je kar precej drselo.
Nekih razgledov ni bilo. Ko smo prispeli do kapelice, je bilo malo korakov še potrebnih do Doma na Travni Gori. Sredi tedna je vse zaprto, le do žigov in malice iz nahrbtnika ni bilo težko priti. Pot od doma se malo izgubi, tava po blatu, se rahlo vzpenja. Ko prispemo do travnika, sledi še krajši vzpon in pred nami je že Koča na Kamnem griču. Lepo je urejena, ob vikendih odprta. Smo imeli srečo, da je oskrbnik ta dan čistil grmovje, tako da se je našel ključ od hladilnika in nismo trpeli žeje. Po postanku na soncu smo se morali premakniti naprej. Malo je bilo še gozda, potem pa kar precej poti po travnikih in nazadnje po cesti do naselja Hrib-Loški Potok. Na poti se markacije precej zgubljajo, a orientacija ni prezahtevna.

Opravili smo nezahteven jesenski sprehod po precej neznani pokrajini nekje med Dolenjsko in Notranjsko in imeli smo se lepo. BoMa

Povezava do slik s pohoda