Utrinki Veliki vrh in Kladivo 2.7.2023

V nedeljo 2.7.2023 smo s PD nadaljevali raziskovanje pogorja Košute. Podali smo se na Veliki vrh 2088 m, najbolj zahodni dvatisočak v najdaljšem slovenskem grebenu – Košuti.

Ni nas bilo veliko, le za en osebni avto. Peljali smo se do Mrzlega studenca, ter po koreninasti poti kmalu prišli do Doma na Kofcah. Zjutraj z zelo malo obiskovalci, kar ob povratku in dejstvu, da se pri njih zelo dobro kuha ni več držalo. Od koče je zelo lep razgled proti vrhu in grebenu z veliko vrhovi. Prijetna pot po travniku, obkroženi z konji, oslički in govedom nas pripelje pod pobočje. Nato se pot zaje v strmino. Na enem delu nam je v pomoč jeklenica. Počasi se dvignemo na greben. Le še vzpon do vrha nas čaka. Lep zelen, raztegnjen vrh, z veliko obiska in obilo razgledov nas ne razočara. Vzamemo si nekaj časa za oddih in malico, pa fotkanje in se po grebenski poti vračamo proti izhodišču. Gremo čez Toplar in Kofce goro, kjer pade odločitev, da mlajši v skupini skočijo še na Kladivo, preostala pa po zahtevni nazaj do Doma na Kofcah.

Lep dan smo preživeli skupaj. Zaključili smo na deteljici v Tržiču, kjer kar nismo želeli zaviti proti domu. Veliko zgodb se je napletlo tam. BoMa

Slike prispevali Ivan, Vida, Marijan – povezava