Utrinki s Slovenjegoriške planinske poti 11.11.2018

Na Svetega Martina dan, 11.11.2018 smo se podali v eno najbolj rodovitnih vinskih pokrajin Slovenije. Prehodili smo zahodni del Slovenjegoriške planinske poti od Ptuja do Trnovske vasi.

Začeli smo v Termah Ptuj, kjer nas je pričakal domači vodnik Franci. Po poti nas ni samo vodil, temveč nam je tudi predstavil zanimivosti. Prva je bila predstavitev našega najstarejšega mesta Ptuja. V oči je takoj padel grad, ki se bohoti nad Dravo. Pot je speljana tako, da pelje mimo Ptujskih znamenitosti, če pa veš, da je pred teboj še preko 20 km hoje, si za ogled enostavno ne moreš vzeti časa. Hodimo po obrežju Drave nakar zavijemo v smer prvega grebena Slovenskih goric, na raztegnjeno Krčevino. Po nekaj lažjih dvigih in spustih je pred nami Grad Vurberk. V današnjih časih znan po prireditvah, okolica po največjem številu energetskih točk na enem mestu, v polpretekli zgodovini po ruskem sanatoriju za zdravljenje jetike. Sledil je vzpon na Grmado, najvišji vrh Slovenskih goric. Pot od tu dalje se je kar vlekla, saj je speljana pretežno po cestah. Zadnja kontrolna točka je bila tako v Gostišču siva čaplja v Trnovski vasi, kjer smo ob bograču pozabili na vse  tegobe na poti.

Spoznavamo Slovenijo. Te konce smo obiskali prvič. Drugo leto nadaljujemo. BoMa

Foto utrinki s poti :  od Ptuja do Trnovske vasi

Začetek v Ptujskih termahpogled na grad z Dravepogledi s Krčevinena prvi točki vinogradniško sadjarska kmetija Breggoreči grmveč tematskih potigozd pod gradom Vurberg pogled z graduprireditveni prostornajvišji vrh Slovenskih goricžal je kaj tudi zapuščenegaTrnovska vas, na eni strani cerkev Sv Volbenka, na drugi Gostišče siva čaplja