Utrinki s Krnice 26.1.2020

Planinski izleti za vse kategorije članstva pri ohranjanju kondicije za višje cilje. Tako smo v nedeljo, 26.1.2020 prehodili pot od jezera Jasnica do  Koče v Krnici in do Mihovega doma pod Vršičem.

Vreme nas je ta vikend malo razočaralo, družba pa ne. Pot, sicer kopna, nas je na nekaterih delih zelo presenečala zaradi poledenelosti. Opominjala nas je, da se tudi na ravnem da pasti, tako da je od nas zahtevala kar precejšnjo mero previdnosti. Začeli smo pri mostu čez Malo Pišnico, lepo počasi do Planine v Klinu, od tam skozi gozd po kar lepi strmini do Koče v Krnici. Na žalost so ta dan prevladovale meglice, nizki oblaki in deževje. Dom je bil navkljub slabšemu vremenu dobro obiskan, oskrbnika prijazna. Po krajšem vedrenju smo si nadeli pelerine, se oborožili z dežniki in mimo spominskega parka Mali Tamar, kapelici posvečeni umrlim planincem,  odšli proti Mihovem domu.

Škoda, da nam je zagodlo vreme. Leto je še dolgo, bomo nadoknadili.  Pridružite se nam. BoMa

Krnica – povezava do slik

naša potledza naslednjične najbolj prijazno vremenaša četicaše eden na drugi strani fotoaparata:)ledproti dežna zaščitaspominski park Mali Tamarpogled proti ……Mihov dom