Utrinki z Rink 9.7.2017

Raj za strmino in hitro pridobivanje višine so Kamniške Alpe. Tokrat smo se v nedeljo, 9. 7.2017  podali na vse štiri Rinke. Po mokri noči se je naredilo čisto jutro. Ker smo pričakovali vroč dan, smo štartali še malo bolj zgodaj. Začeli smo v Koncu pri tovorni žičnici na Kokrsko sedlo. Lani smo šli tu skozi Gamsov skret proti Dolgemu hrbtu, letos smo zavili na Žmavčarje proti novemu Bivaku pod Skuto. Po krajšem ogrevanju skozi gozd se pot kaj hitro postavi pokonci. Počasi napredujemo, v daljavi opazimo gamsa, prehodimo melišče, kjer se še strmeje vzpne. Vse bolj smo v osrčju gora. Priplezamo do Bivaka pod Skuto 2070 m, kjer si privoščimo daljši počitek, eni pa si vzamemo čas še za oskrbo ran po padcu na »trdi« skali. Potem nadaljujemo po grebenčku preko Malih podov direktno proti Mali Rinki 2298 m. Naredimo gasilsko sliko, kjer smo še vsi prisotni, nato gre večja skupina naprej, dva pa nazaj proti bivaku. Zdrava skupina, čeprav  je že zelo vroče, hitro napreduje in najprej osvoji najvišjo Kranjsko Rinko 2453 m, nato Križ – Koroško Rinko 2433 m in ob povratku še Štajersko Rinko 2374 m.

Vračali smo se po isti poti nazaj v dolino. Zelo počasi, zelo previdno, kajti strmina je res huda. Ohladili smo se šele pri Juriju. Bilo je res naporno. Premaganih več kot 1500 m višincev. Osvajalci so bili veseli tako razgledov, vrhov kot družbe. Drugi pa tudi, da smo jih odnesli brez hujših poškodb :).  Žal je tudi to del planinarjenja. Narava nas opozarja in je vedno močnejša od nas, to pa moramo spoštovati.

BoMa

Zlatkove in Marijanove fotografije

Zbor v KoncuRožeKorenineStrmineJameLep svetZlatkoBivak pod SkutoPanorama od znotrajZadnje pripraveKamnit svet :) Mala RinkaLevo Kranjska, desno Koroška Rinka, vmes naša zdrava skupinaKranjska RinkaKoroška RinkaBivakPalci zopet navzgor, še na Štajerski RinkiPočasi in previdno navzdolPogled od Jurja : Štruca, Skuta, Kranjska Rinka

Več slik na povezavi :  Zlatkove in Marijanove fotografije