Utrinki – Mladinski planinski tabor Krnska jezera 3.-10.7.2021

Po koronskem letu je PD Podpeč Preserje v Domu pri Krnskih jezerih od 3. do 10. julija organizirala planinski tabor mladih planincev. V velikem pričakovanju trume udeležencev, se je ekipa skrčila le na skupno 9 udeležencev skupaj z vodnikom Rudijem in pomočnikom Andražem.

Že prvi dan  se je bilo potrebno povzpeti iz Lepena, še sreča da se je oprema peljala z žičnico, do Doma, kjer so bili planinci lepo sprejeti od oskrbnikov in nastanjeni po sobah. Ves čas so jih razvajali z okusno pripravljeno  hrano.

Lepota narave in objemi hribov so vabili na vsakodnevno osvajanje katerega o vrhov. Tako so osvojili Veliko babo, Lanževico, Bogatin, naskakovali Šmohor, bili večkrat pri Krnskem in manjšem Dupeljskem jezeru. Predzadnji dan je bil osvojen še mogočni Krn. Na večer pred odhodom domov je bil opravljen še krst mladih planincev, ki so se prvič udeležili taborjenja. Dobili so ime kakršnega so si zaslužili, teža krsta pa je bila odvisna od seštevka njihovih slabih in dobrih lastnosti  v času skupnega bivanja. Tako so tri mlade dame dobile planinska imena Krnska zver, Pojoča krnica in Bogatinska gospodinja.

Na krajšem obisku zapisal BoMa