Utrinki mladih planincev od Gradišča do Obolna 15.12.2018

Zadnji pohod v letu 2018 smo mladi planinci opravili v soboto, 15.12.2018. Povzpeli smo se na Dolenjske griče in prehodili pot od Lavričeve koče na Gradišču do Obolna.

V Pristavji vasi, do kamor nas je pripeljal kombi so nas pozdravili konji. Težko se je bilo ločiti od njih, a kasneje v gozdu, ko se je otresal sneg z vej, ni bilo nič manj zabavno. Smo kar pozabili na pot, tako hitro smo prispeli do Lavričeve koče na Gradišču 510 m. Hitro smo »poštempljali« knjižico Mladega planinca, drugi pa točko v razširjenem delu Slovenske transverzale. Poleg cerkve na vrhu so domači planinci naredili »Triglav« in nanj speljali plezalno pot. Ogledali smo si še lesene skulpture  izdelane z motorno žago. (https://www.dolenjskilist.si/2018/06/12/197623/novice/dolenjska/FOTO_Sesti_festival_kiparjev_z_motorno_zago/?cookieu=ok). Sledil je najtežji del na poti, strm spust po snegu. Četudi smo malo popadali ni bilo hudega. Potem smo šli po cesti do Pristave 695 m. Prijazna gospa nam je dala ključ od cerkvice svetega Lamberta. (https://www.gremoven.com/obolno-pristava-in-gradisce-nad-sticno/). Ker se nismo želeli vračati po isti poti nazaj, smo šli še do Obolna 776 m. (https://www.gremoven.com/obolno-pristava-in-gradisce-nad-sticno/). Se je kar vleklo do tja. Malo smo bili že utrujeni, malo lačni malo je prispeval sneg. A smo zmogli. Vseskozi nas je spodbujal tudi »božiček«, nam delil bonbone in tudi dodatni nahrbtnik je nesel.

Bilo je lepo. Po teh poteh še nismo hodili. Bomo povabili starše poleti, da nas peljejo v te lepe kraje. Z Obolna je lep razgled, blizu je, pa še igrala imajo za otroke.  BoMa

Slike mladih planincev vidne na povezavi : Lavričeva koča na Gradišču, Pristava, Obolno

 

Jutranji pozdrav v Pristaji vasisnežinke padajo z drevespogled s terase Lavričeve koče“mali Triglav”igre z “motorko”skozi gozdproti Pristavi nad Stičnovzpon pred Obolnemvrh Obolnogasilska z “božičkom” na vrhuvodnik Rudi razlaga vetrnico vrhovLepe mirne praznike želimo mladi planinci.