Utrinki Kanin in Prestreljenik 23.8.2020

Dolgo načrtovani obisk Posočja smo opravili z obiskom Kaninskega pogorja v nedeljo, 23.8.2020.

 Zelo, zelo zgodaj smo se odpravili na pot, tako da smo že pred sedmo zjutraj čakali v Bovcu pri spodnji postaji kabinske žičnice, ki nas je spravila na višino 2200 m. Od tu dalje nas je čakalo veliko kamenja. Melišče, strm del v skali s pomočjo jeklenic, pa fascinantno Prestreljeniško okno. Zvedavo opazovanje kozorogov. Hoja po pobočju pod vrhovi, po izpostavljenem grebenu, strmo gor, dol s poplezavanjem. Cilj Visoki Kanin 2578 m. Lepi razgledi. Zapeljiv Montaž, Viš, pod nami ledenik. Gasilska na vrhu pred ostankom križa. Nizki oblaki so napovedovali težave na povratku. Počasi in previdno do razcepa za Prestreljenik proti oknu. Vreme je zdržalo.  Zaradi prevoza z gondolo nas je preganjal čas, tako da smo se izognili ferati, a vseeno odšli na Prestreljenik 2499 m. Potem pa hitro do D postaje Kaninske žičnice in z njo v dolino.

Vračali smo se čez Vršič, se za kratek čas ustavili pri Kugyevem spomeniku in daljšem v Tonkini koči.

Željni smo bili obiska Kanina. Bolj kot poti smo se bali nepredvidljivega vremena. Na srečo se je vse dobro izšlo. Zelo zanimiva pokrajina, dobra družba. BoMa

Slike s Kanina na povezavi 

Jutranji pogled na našo potzgornja postajapogled nazajprijazen pozdravpo grebenuMali Kanin v daljaviVisoki Kanin z namiokno v PrestreljenikuvrhpovratekKam nese najin pogled?