Sveta Gora in Škabrijel 3.3.2019

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 3.3.2019 vse člane društva na Sveto Goro 681 m in sosednji Škabrijel 646 m. Oba vrhova sta znana iz I. svetovne vojne po zgodovini bojev na soški fronti, kot eno najhujših bojišč na slovenskih tleh. Sveta Gora pa kot romarsko središče Primorske.

Mesto odhoda posebnega avtobusa bo v nedeljo ob 7. uri – AP Preserje.

Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in Brezovici.

Peljali se bomo proti Novi Gorici do Solkana, od tu po cesti proti Sveti Gori, kjer pri prvem ostrem ovinku zapustimo prevoz in se pod Skalnico podamo proti vrhu. Po 1,5 ure bomo na vrhu, kjer bo čas za krajši počitek, malico iz nahrbtnika, obisk katedrale ali gostišča.

Nadaljevali bomo proti Frančiškovem hribu, se spustili do kaveren, prižgali svetilke in se po tunelu in jarkih spustili do Prevala.  (cca 1,5 ure) Nadaljevali bomo v hrib v strelske jarke  in po 1 uri prišli na Škabrijel, kjer se bomo povzpeli na razgledni stolp. Sledi še 1 urni spust do Gostišča Kekec pod Sveto Katarino, kjer nas bo čakal prevoz.

Odpeljemo se do turistične kmetije z degustacijo primorskih dobrot

 Pot je lahka in primerna za vse udeležence.

Obvezna oprema : svetilka

Cena prevoza  je 15 EUR

Prijave zbira vodnik Marijan Božeglav, tel. 041 225 279 (večerne ure), ali na elektronsko pošto :  marbozeglav@gmail.com  do zasedbe mest.

 Rok prijave : četrtek,  27.2.2019

 

Lepo vabljeni na planinski potep