Sauleck 25.7.2020

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto  25. 7. 2020 na Sauleck  3085 m Avstrija – pot prijateljstva.

 

Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 03 uri  – AP Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo mimo Jesenic do predora Karavanke, Beljaka, Spitala, Mallnitza do parkirišča na planini Eggeralm (1493m).

 

Od tu bomo odšli mimo gostišča Konradhutte (1618m) in nato mimo koče Arthur v Schmid-Haus (2272m) proti vrhu. Od zadnje koče proti vrhu bomo prečili par snežišč. V vršnem delu pa bo pri hoji potrebno zelo paziti zaradi nestabilnih granitnih plošč. Za pot od parkirišča do vrha bomo potrebovali 4 – 5 ur. Po krajšem počitku in slikanju na vrhu, se bomo nato podali proti našemu izhodišču. Za povratek v dolino bomo potrebovali približno štiri ure. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

 

Tisti, ki ne bodo želeli oditi na vrh, se bodo lahko ustavili pri kateri od navedenih koč.

V kolikor bomo dobili rezervacijo za prenočevanje, bo izlet dvodneven. To vam bomo pravočasno sporočili. Vse spremembe bodo navedene.

 

Cena izleta je 30,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah)

 

Zadnji rok za prijave je do sreda  22. 7. 2020.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič.

 

VABLJENI

 

Pozor : Obvezna dobra obutev in cepin!

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«!