Utrinki – Pohod na Veliki hrib nad Brezovico 24.9.2022

V soboto, 24. 9.2022 ob 10. uri smo se pohodniki v organizaciji Balinarskega kluba krajevne skupnosti Brezovica, katerim smo se pridružili tudi planinci PD Podpeč – Preserje in PD Blagajana odpravili na Veliki hrib »Brezovški hrib«, v okviru praznovanja praznika Občine Brezovica in Dneva slovenskega športa.
Zbralo se je okoli 40 pohodnikov kateri smo se ob dobrem razpoloženju napotili v klanec, v smeri našega cilja imenovanega tudi »žaba«. Vrh smo z nekaj krajšimi postani dosegli v dobri uri hoje.

Na cilju nas je čakal lepo urejen prostor z mizo in dvema klopema. Okrog njih so bile razstavljene nove, prelepe lesene skulpture gozdih živali , prijateljice žabe: zajec, veverica, polž, in sova. Skulpture, miza in klopi so bile postavljene v organizaciji krajevne skupnosti Brezovica, v sodelovanju z lastnikom zemljišča in občino Brezovica. Po postanku v tako lepo urejenem okolju nas je pot vodila na Gradišče ter preko Javke na izhodišče na balinišče v Radno, kjer je lačne in žejne pohodnike pričakal odličen pasulj in pijača.

Planinci smo se pohoda udeležili tudi v okviru vseslovenske akcije »Slovenija planinari«   

Rudi Bevc