Planinski izlet na Stenar 18.7.2021

PD Podpeč – Preserje vabi v nedeljo, 18.07.2021 vse člane društva na 2501 m visok Stenar. To je lep razgledni vrh v Triglavskem pogorju z lepim pogledom na severno Triglavsko steno, Razor, Škrlatico in…

Odhod v nedeljo zjutraj je ob 05 uri iz avtobusne postaje Preserje.
Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici.

Od tu se bomo odpeljali do Aljaževega doma v Vratih kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali v smeri Triglava, Stenarja in Kriških podov, mimo spomenika padlim partizanom gornikom. Pot nas bo vodila skozi bukov gozd (Bukovje) in nas malo nad 1300 metrih pripeljala do studenčka, ki v sušnih mesecih presahne. Kmalu nato nas pot pripelje iz gozda na vznožje Sovatne. Od tu naprej postaja pot vse bolj strma vse do Senarskih vratc. Od tu pa do vrha Stenarja imamo še približno 45 min hoje.
Pot je zahtevna in je primerna izkušene planince.

Višinska razlika: 1486 m
Višinska razlika po poti:1500 m.
Čas skupne hoje bo približno 10 do 11 ur.

Obvezna popolna planinska oprema (Čelada, samovarovalni komplet)

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891
Rok za prijave: četrtek 15.07.2021

Cena izleta: 15 EUR
Vabljeni

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na razmere.

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. Prav tako pa je dolžan izpolnjevati zahtevo NIJZ »PCT«.
Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«!