Planinski izlet na Slavnik 10.5.2023 – veterani

Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi v sredo, 10.5.2023 na Slavnik 1028 m.

Slavnik je najvišja gora v Čičariji. S svojo lego kraljuje nad Slovensko Istro, zato je z njega čudovit razgled na Tržaški zaliv in Istro.

Odhod posebnega avtobusa v soboto zjutraj je: Preserje – 07 uri – pred OŠ Preserje
Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici .

Peljali se bomo mimo Postojne, Kozine, Obrova do Zagrada, kjer bomo zapustili avtobus. Naše izhodišče in celotna pot na Slavnik nas bo vodila po malo znanih vrhovih in prelazih tako, da bo tudi za tiste, ki so na Slavniku že bili neznana in zelo lepa . Iz Zagrada bomo odšli na prelaz Velika Vrata, nato na Veliko Plešivico, Mala Vrata, nato pod Čukom na Grižan, z njega pa na Slavnik. V Tumovi koči na Slavniku se bomo odpočili in se nato spustili v Skadanščino, kjer nas bo čakal avtobus. Hoje bo skupaj približno 4 ure.
V mesecu maju so pobočja Velike Plešivice, Čuka, Grižana in Slavnika pokrita s cvetjem (narcise, potonike, kronce, zlati koren, šmarnice ………. )

Cena prevoza je 25 €

Prijave zbira Marko Goršič tel. 041 795-006 v večernih urah.

Rok za prijave je do ponedeljka 8.5.2023.

Izlet bo vodil planinski vodnik

VABLJENI

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Udeleženec pohoda mora imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«