Planinski izlet na Kucelj 30.6.2024

PD Podpeč Preserje vabi v nedeljo, 30.6.2024, na planinski izlet na Kucelj, 1237 m. To je najvišji vrh na grebenu Čavna.

Mesto odhoda posebnega avtobusa bo v nedeljo ob 6 uri z avtobusne postaje Preserje.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah, Brezovici in na Dolgem mostu. Peljali se bomo mimo Postojne in Ajdovščine do Vrtovina, kjer zapustimo prevoz in začnemo z izletom.

Hodili bomo po označeni poti, strmi, pretežno skozi gozd. Spotoma pridemo tudi do cerkve Svetega Pavla, zgodovinsko kar bogata cerkev.

Za vzpon bomo potrebovali približno 2 uri in pol in za sestop približno 2, vse skupaj približno 4,5 ure.
Med samim vzponom bomo šli tudi mimo krajše navpične visoke stene, kjer je možnost padajočega kamenja, kasneje tudi prečimo krajše strmejše gruščnato pobočje.

Pot je lahka, sprva položnejša in kasneje strmejša, tehnično nezahtevna in primerna za pohodnike s primerno fizično kondicijo.

Obvezna oprema: čelada(nekaj kosov si je možno sposodit), planinski čevlji z dobrim narebrenim podplatom in obleka primerna letnemu času, vetrovka, kapa, rokavice in pohodne palice, kdor jih uporablja. Obvezno dolge hlače zaradi velike nevarnosti klopov. Hrana in pijača iz nahrbtnika, ker vmes ni nobene koče.

Oddaljevanje od skupine ni zaželjeno.

Nazaj grede se lahko po dogovoru kje ustavimo za okrepčilo.

V primeru neugodnega – nestabilnega vremena si jemljem pravico do odpovedi izleta ali prestavitve na drug datum.
Cena prevoza bo znana po izbiri prevoznika.

Višinska razlika: 877 m.
Prijave zbira planinski vodnik Samo Cimperman na tel. 051 863 508

Rok za prijave: 27.6.2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Lepo vabljeni

Pogoj za udeležbo na izletu je plačana članarina za tekoče leto-znamkica na planinski izkaznici ter osebni dokument. S prijavo na izlet se udeleženec zavezuje, da bo spoštoval Častni kodeks PZS ter da bo upošteval navodila in odločitve vodnika.