Planinski izlet na ferato v Glinščico 10.4.2022

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo, 10.4.2022 v Glinščico, kjer se bomo lotili ferate Bruno Biondi ter Nos.

Izlet je primeren samo udeležence s primerno fizično kondicijo ter z osnovnimi izkušnjami.

Odhod v nedeljo zjutraj je:
Podpeč ob 7.00, ustavili se bomo tudi v Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.
Od tu se bomo odpeljali mimo Kozine, čez mejo in v vasico Jezero, kjer bo naše izhodišče.

Vstop v ferato je od parkirišča oddaljen le nekaj 100 m. Tu si bomo nadeli opremo, jo preizkusili ter ponovili osnove gibanja v feratah. Čaka nas poplezavanje pod grebenom na povprečni višini nekaj 10 m, z možnostjo predčasnega izstopa.
Za prečenje bomo potrebovali predvidoma 2 uri, odvisno koliko pomoči in dodatnega varovanja bo potrebno. Glede na čas, ki nam bo ostal, se lahko dogovorimo še za potepanje po čudoviti dolini, ki nam ponuja še veliko lepega.
Domov se bomo vrnili v popoldanskih urah.

Obvezni so planinski čevlji, (lahko tudi plezalke), plezalni pas, varovalni komplet, kakšna vponka, neskončna zanka (cca 1m za počivanje), čelada ter nepremočljiva oblačila.

Cena prevoza je 20 €

Rok za prijave je petek, 8. april, na tel. 031-399-185.

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič

VABLJENI

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.

Vsak udeleženec je dolžan imeti s seboj »Osebni komplet prve pomoči«.

Ferata