Ojstrica 11.10.2020

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 11. 10. 2020 na Ojstrico.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo 11. 10. 2020 zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

S posebnim avtobusom se bomo peljali do parkirišča pod planino Podvežak. Skupne hoje je dobrih 7 ur. Od tega približno 3 ure in pol za gor, za dol pa dobre tri ure. Od tehnične opreme je obvezna čelada, plezalni pas ter samovarovalni komplet pa sta priporočljiva.

Tura, oziroma pot je za gor zelo dobro zavarovana, tehnično srednje zahtevna in primerna za kondicijsko pripravljene planince.

Priporočam, da ima vsak udeleženec še standardno opremo: gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice. Malica je iz nahrbtnika.

Po dogovoru, oziroma, če bo to želja udeležencev ture, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni na popoldanskem kosilu.

Domov se bomo vrnili v nedeljo večernih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceni je vštet samo prevoz. Obvezno s seboj imeti tudi osebno izkaznico, komplet prve pomoči in planinsko kartico s plačano članarino za tekoče leto ter zaščitno masko, če bi jo slučajno kdo zahteval.

Prijavite se lahko do četrtka, 8. 10. 2020 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

Vabljeni