Mladi planinci na Gradišču in Žabi 26.3.2026

Mladi planinci PD Podpeč Preserje smo se ponovno pokoronsko začeli družiti 26.3.2022.
Če bi napolnili avtobus, bi se odpravili na Limbarsko goro. Ker nas je bilo premalo, pa smo se podali na obronke naše občine, po delu Pentlje.

Pred OŠ Brezovico se nas je zbralo 9, za pomoč pri iskanju poti smo imeli s seboj še dva kužka. Previdno smo morali hoditi do vrtca v Radni, čez Fajtovo dvorišče, potem smo se pa lahko sprostili.  Psa sta tekla v hrib, mi za njima, eni hitreje, drugi malo počasneje. Pri Javki smo lahko počivali, tudi vroče je že bilo in še vodo smo lahko pili. Potem je postalo strmo, sicer ne predolgo. Na vrhu Gradišča nas je pozdravila gugalnica, ki jo je bilo potrebno sprobat, žig za knjižico Mladega planinca in klop. Čas je bil za prvo večje praznjenje nahrbtnikov. Nato smo nadaljevali po Debelemu hribu. Da nebi šlo prehitro so se eni malo plazili po grabnu. Pri žabi smo se tudi ustavili in pred nami je bil že Vrh. Nekdo je tam postavil lovski zaklon, ki je bilo že kar razsut, tako da ga  je bilo potrebno popraviti. Ker smo osvojili oba vrhova, smo se odpravili v dolino, nazaj po Brezovškem hribu proti vrtcu. Poznavalci so vedeli za neko bližnjico, ki nas je pripeljala iz hriba pri »kitajcu«, od katerega ni bilo daleč do sladoleda. Zelo je pasal.

Tako smo srečno in varno končali pohod. Naslednjič bo vsak pripeljal še enega prijatelja in bomo šli z avtobusom kam dlje, če pa ne, bomo pa kakšen hrib našli bližje domu. Bo vseeno lepo.  BoMa

Slike mladih planincev s pohoda na povezavi