Lepenatka in Rogatec 3.11.2019

PD Podpeč – Preserje vabi v nedeljo,  3.11.2019 vse člane na Lepenatko in Veliki Rogatec.

Odhod bo v nedeljo ob 6 uri iz avtobusne postaje v Preserju.

Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Kranjskega raka, oziroma prelaza Volovjek, kjer bomo zapustili prevoz in se odpravili proti Lepenatki.

 

Šli bomo po zložno vzpenjajoči gozdi cesti  do razpotja poti na predelu imenovan Na kalu.  V desno se tu odcepi steza na Kranjsko reber, naravnost pelje pot na Črnivec, mi pa se bomo usmerili levo v smer Lepenatke. Pot se najprej zmerno spušča, kasneje pridemo na vzpenjajoč kolovoz. Sledi še rahel spust, nato preidemo na strm greben Lepenatke. Proti vrhu se pot položi in po nekaj minutah dosežemo vrh, kjer bo krajši počitek za žige in prigrizek.

Po krajšem premoru se spustimo se spustimo do Bivaka na Kalu,  od koder imamo še približno 1 uro delno plezalne poti na Veliki Rogatec. Tu bo daljši počitek za fotografiranje, malico ter žige. Čez Zgornji Špeh se bomo spustili do Svetega Lenarta, kjer nas bo čakal prevoz.

 

Višinska razlika: 647 m

Višinska razlika po poti: približno 820 m

 

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

 

Rok za prijave: sreda 31.10.2019

Cena izleta: 15 EUR

 

Pridržujem si pravico do spremembe smeri glede na okoliščine.

 

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.