Jezerska in Kokrska Kočna, po ferati na Češko kočo 17.6.2018

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v nedeljo, 17. junija 2018, na Jezersko Kočno (2540 m) in Kokrsko Kočno (2520 m) po ferati na Češko kočo.

Odhod bo v nedeljo zjutraj ob 4. uri izpred osnovne šole Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Peljali se bomo na Zgornje Jezersko in naprej do Ravenske Kočne, kjer je izhodišče za našo turo. Od tu se bomo podali proti vstopu v ferato na Češko kočo (vsebuje odsek težavnosti E, ki zahteva večjo moč v rokah) (cca. 2 uri). Od Češke koče bomo pot nadaljevali po Frischaufovi poti do Mlinarskega sedla in nadaljevali v smeri Jezerske Kočne (cca. 4 ur 45 minut). Na vrhu se bomo razgledali po okolici in imeli počitek z malico iz nahrbtnika. Po počitku bomo osvojili še vrh Kokrske Kočne. Sestopili bomo po Kremžarjevi poti (cca. 5 ur in 45 minut). Med sestopom bomo obiskali Češko kočo (vodnjak s pitno vodo), kjer bo počitek ter čas za hrano in pijačo. Do izhodišča se bomo spustili po delno zahtevni poti mimo žičnice.

Pot je izjemno zahtevna (ferata E).

Malica v Češki koči in iz nahrbtnika.

Potrebna oprema:

- čelada,

- plezalni pas,

- komplet za samovarovanje,

- popkovina, dve vponki z matico,

- cepin,

- dereze,

- čelna svetilka.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Rok za prijave je četrtek, 14. 6. 2018

Izlet bo vodil planinski vodnik Niko Bertoncelj.

Prijave zbira Niko Bertoncelj na mobi 041 994 011 (v večernih urah) ali po elektronski pošti niko.bertoncelj@gmail.com. Cena izleta je 15 EUR.