Izlet Krasji vrh 3.9.2023

PD Podpeč – Preserje vabi nedeljo  3.09.2023 vse člane društva na 1773 m visoki Krasji vrh od koder je lep razgled po dolini Soče in okoliških vrhovih, z njega pa je tudi najlepši pogled na bližnji Krn.

Odhod v nedeljo zjutraj je ob 06 uri iz avtobusne postaje Preserje. Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici. Od tu se bomo odpeljali do Kobarida in nato skozi Drežnico do Drežniških Raven in na planino Zapleč,  kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali v smeri Krasjega vrha. Pot nas bo peljala mimo snežne jame in nato mimo ostankov prve svetovne vojne na vrh. Tu bo krajši počitek za malico iz nahrbtnika in fotografiranje, nato pa se bomo mimo kolujev vrnili na naše izhodišče.

Zahteva se primerna obutev in oblačila glede na vremenske razmere.

Pot je primerna za vse planince z dobro kondicijo.

Višinska razlika po poti 572 m.

Čas skupne hoje bo približno 4 ur.

Pridržujem si pravico do spremembe ture.

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891

Rok za prijave: četrtek 31. 08. 2023

Cena prevoza je: 25 EUR

 

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.