Debela peč 23.2.2020

PD Podpeč – Preserje vabi dne 23.02.2020 na 2014 m visoko Debelo peč. To je gora, ki se strmo dviga nad dolino Krme, na drugi strani pa se položno spušča do pokljuških gozdov. Na vrhu je lep razgled na vrhove Julijcev in Karavank, ob lepem vremenu pa tudi Kamniško Savinjskih Alp.

Odhod bo v nedeljo ob 6 uri iz avtobusne postaje v Preserju.
Ustavili se bomo še v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici.

Od tu se bomo odpeljali mimo Bleda do Medvedove konte na Pokljuki, kjer bomo zapustili prevoz. Peš se bomo odpravili do Blejske koče na Lipanci. Nadaljevali bomo nekoliko desno mimo spominske plošče NOB ter nato po precej strmem pobočju do sedelca, kjer bomo zavili levo v smeri Debele peči. Nadaljujemo mimo Lipanskega vrha in Brd do Debele peči. Tu bo krajši počitek, nato se po isti poti vrnemo do Blejske koče na Lipanci, kjer bo čas za toplo malico. Po počitku se bomo vrnili na izhodišče, kjer nas bo čakal prevoz.

Pot je lahka in primerna za vse udeležence.
Višinska razlika: 604 m

Obvezna oprema: cepin, dereze in čelada.

Prijave zbira planinski vodnik Rudi Bevc na tel.: 031 691 891
Rok za prijave: četrtek 20.02. 2020
Cena izleta: 15 EUR

Vabljeni

Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.